Creative Life nieuwsbrief Creative Life Instagram Creative Life Facebook
Programma Creative Life

Programma Creative Living Edition 2017

Programma vrijdag 24 maart

Programma Creative Life
Mariko van Sell Your Stuff Online
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 10.15 en om 12.00 uur

Mariko begon in 2008 naast haar grafisch ontwerpwerk een eigen sieradenlabel met webwinkel: Applepiepieces.com. Een paar jaar verder kan ze daar, mét haar gezin, van rondkomen. Ze heeft van wat ze het allerliefste doet, sieraden ontwerpen en mensen blij maken, haar werk gemaakt! Op basis hiervan schreef ze Sell your stuff online, een inspirerend werkboek waarin alles staat hoe ook jij een succesvolle webshop kunt opzetten en runnen. Tijdens Creative Life geeft ze twee keer een leerzame presentatie rondom haar werkboek. Benieuwd naar alle ins en outs? Zorg dan dat je erbij bent!

Programma Creative Life
Yfke Metz; Met liefde ondernemen
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 11.15 uur

Yfke, oprichter LIEFKE magazine, zal je tijdens Creative Life meenemen aan de hand van haar eigen verhaal en vertellen waarom het voor haar als creatieve ondernemer, enorm belangrijk is om gelukkig met zichzelf te zijn. Een mooie, inspirerende lezing die je zal verrijken.

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Femke Veltkamp
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 12.45 uur

Femke maakt handgetekende, vrolijke illustraties die uit haar hart komen. De plek waar pure creativiteit ontstaat. Aan de tekentafel : Wil je jouw creativiteit een plek in je leven geven? Met meer energie en lef tekenen en illustreren? Aan de tekentafel kan je terecht met al je vragen. Femke is illustrator, ontwerper en creatief coach. Ze helpt je om jouw creatieve hart te volgen en (er weer) met plezier en gemak op los te tekenen. Stel je vraag ter plekke of neem foto's van je werk mee. Schuif gezellig aan!

Programma Creative Life
Anki van Zilverblauw
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 13.30 uur

Anki is blogger, fotograaf én ontwerper. Samen met Casper runt ze het ontwerpbureau Zilverblauw. De afgelopen jaren hebben ze een succesvolle eigen productlijn opgezet, met wereldwijde verkooppunten. Daarnaast fotograferen en ontwerpen ze in opdracht. Ook maakten ze het geweldige boek 'Shoot! Fotograferen met je hart', een boek waarin Anki haar fotografiegeheimen prijsgeeft op een toegankelijke manier. Tijdens haar presentatie/masterclass laat ze jou kennismaken met deze geheimen en je inspireren!

Meer info:
www.zilverblauw.nl
Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Karin van Paperfuel
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 14.30 uur

Karin tovert met een stift op ieder moment de mooiste creaties. Je vindt haar handgetekende typografie en tekeningen op veel producten, in verschillende tijdschriften en zelfs op t.v. Inmiddels heeft Karin ook twee succesvolle handlettering boeken op haar naam staan en de derde ligt alweer op de pers.
Aan de tekentafel: Schuif aan bij deze productieve handwriter. Karin wil je laten zien hoe zij haar boeken heeft gemaakt. Ze neemt voor jou haar schetsen mee. En je krijgt zelfs een eerste blik in het allernieuwste boek 'Handlettering Journal' dat binnenkort verschijnt.

Programma Creative Life
Elsa van The Confetti Collective
Wanneer:
Vrijdag 24 maart om 15.30 uur

Raisa en Elsa; twee vrouwen met dezelfde droom: een plek creëren waar creatieve vrouwelijke ondernemers zich thuis voelen. Waar ze samenwerken. Waar ze elkaar naar een hoger niveau tillen. Een plek voor vrouwen zoals jij en ik. Waar we creëren, inspireren en ontmoeten. Welkom bij The Confetti Collective! Het online platform voor creatieve vrouwelijke ondernemers. Inspirerende en informatieve blogs, motiverende social media updates én een shop vol handige tools. Kortom alles wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien als ondernemer. Tijdens Creative Life zal Elsa je kennis laten maken met dit platform en je van handige tools voorzien!

Programma zaterdag 25 maart

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met illustrator Marieke ten Berge
Wanneer:
Zaterdag 25 maart om 10.30 uur

Marieke maakte van haar hobby haar werk. Ze illustreert voor boeken, tijdschriften en maakt posters en kaarten. Zij kan als geen ander portretten en karakters illustreren. Marieke is van het ambachtelijk handwerk en werkt met verschillende technieken, zoals linoprints, acrylverf, potlood en Oost-Indische inkt. Ze werkt het liefst totaal concepten uit. Haar vriendenboekjes zijn daar een voorbeeld van. Vanaf scratch bedenken hoe b.v. zo'n vriendenboekje eruit moet gaan zien. Welke sfeer kies je en welke techniek past daarbij. En last but not least welke karakters gaan er een rol in spelen en hoe zien zij er uit?
Aan de tekentafel: Marieke wil je laten zien hoe zij deze karakters bedenkt en tekent. Vanaf nul iets bedenken voor het eindproduct; een beroep op fantasie, creativiteit én vakmanschap. Samen aan de tekentafel praten over de technieken waarmee Marieke werkt. Zeer inspirerend en direct toepasbaar. Marieke vertelt je nl. ook nog eens de tips en tricks hoe je zelf makkelijk, leuk en snel kunt tekenen.

Programma Creative Life
Job, Joris en Marieke
Wanneer:
Zaterdag 25 maart om 11.00 uur en om 14.00 uur

Even voorstellen: Job Roggeveen, Joris Oprins en Marieke Blaauw ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Design Academy. Job studeerde graphic design en Joris en Marieke product design. Een perfect match zo bleek, want ze werken al ruim 10 jaar samen vanuit hun eigen studio in Utrecht, waar o.a. animaties, illustraties, character design en muziek de boventoon voeren. Tijdens het event zullen ze één van hun humoristische animatiefilms vertonen en daarbij ook de nodige grappige anekdotes vertellen!

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Caroline Ellerbeck
Wanneer:
Zaterdag 25 maart om 12.00 uur

De stapel door Caroline Ellerbeck geïllustreerde boeken is hoog. Een bekende naam in boekenland. Caroline tekent met haar kleurrijke illustraties al langer vrolijke (plak)boeken, muursprookjes en kalenders. O.a. voor uitgeverij Snor maar geeft ze ook eigen werk uit. Je kent vast Caroline's kleur -en Dolly-boekjes waarmee kinderen leren tekenen. En natuurlijk ook de gouden boekjes voor Artis. Het nieuwste Sprookjes Prentenboek bracht Caroline uit met hulp van crowdfunding.
Aan de tekentafel: Caroline wil je vertellen én laten zien hoe zij haar boeken tekent. Heb je zelf ook plannen om een boek te illustreren? Of gewoon nieuwsgierig hoe Caroline's tekeningen tot stand komen? Vraag maar raak aan Caroline!

Programma Creative Life
Suus en Johann van Foodbandits
Wanneer:
Zaterdag 25 maart om 13.00 uur en om 15.00 uur

Suus (stylist) en Johann (fotograaf en leraar) delen hun passie, op o.a hun populaire blog, voor goed, eerlijk en gezond eten. Dit alles is zó mooi gestyled en gefotografeerd dat je smaakpapillen spontaan een dansje maken... Maar ze geven ook workshops, advies in het gebruik van social media, het maken van blogs én ontwikkelen de heerlijkste recepten! De lezing/masterclass zal gaan over het aantrekken van volgers, wat werkt wel en niet op Instagram, hoe zit het nu met het algoritme en hoe maak je een mooie foto met je mobiele telefoon? Verder leggen we alles uit over hashtags en hoe je dus ook een Instagram verslaving kan krijgen ;)

Meer info:
www.foodbandits.nl
Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Loes van Oosten
Wanneer:
Zaterdag 25 maart om 14.45 uur

Loes werkt sinds twee jaar als zelfstandig illustrator en pattern designer met een liefde voor papier en inkt. Studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en werkte 10 jaar als visual merchandiser voor IKEA. Inmiddels werkt zij als zelfstandige voor verschillende opdrachtgevers. Haar illustraties en patronen worden gebruikt voor o.a. verpakkingen, stationery, cadeaupapier, huisstijlen en stoffen. Loes maakt voor haar illustraties gebruik van verschillende ambachtelijke technieken zoals papercut, zeefdruk, stempels, linoleumsnede en tekent met kroontjespen.
Aan de tekentafel: Loes kan je aan de tekentafel meer vertellen over haar start als zelfstandig illustrator. Ze neemt ook werk en schetsen mee. Vraag Loes naar de geheime kneepjes van haar manier van illustreren. Je zult zeker veel opsteken van dit gesprek met Loes. Kom je ook?

Programma zondag 26 maart

Programma Creative Life
Jan van Duke & Sons Leather
Wanneer:
Zondag 26 maart om 10.30 uur

Jan zal tijdens Creative Life zijn inspirerende verhaal vertellen over hoe je met je hart en je passie, van hobby naar droombaan kunt switchen. In drie jaar tijd is zijn hobby gegroeid naar een bedrijf waar hij volledig van kan leven en inmiddels verkoopt hij in meer dan 25 landen zijn unieke handmade lederen producten! Hij vertelt je welke tools hij gebruikt, hoe hij social media inzet en hoe hij fans van zijn werk creëert. Wil jij ook graag de stap maken omdat je totaal niet gelukkig bent in het keurslijf waarin je nu zit? Zorg dat je zijn presentatie niet mist!

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Pimpelmees
Wanneer:
Zondag 26 maart om 11.15 uur

De zussen, Ingeborg en Marieke Smit zijn Pimpelmees. Ontwerpen vanaf 2009 geboortekaartjes, romantische collectie trouwkaarten, allerlei stationery en kinderbehang met zachte kleuren en nostalgische touch. Pimpelmees gaat eigenlijk te werk als een ekster; overal haalt ze mooie papiertjes, plaatjes en stofjes vandaan. Samen met haar eigen tekeningetjes en knipsels worden hiervan de originele Pimpelmees ontwerpen gemaakt. Door deze gelaagdheid worden de kaartjes kleine kunstwerkjes.
Aan de tekentafel: Schuif aan bij de dames van Pimpelmees. Teken jij in je vrije tijd of ben je illustratief ontwerper en heb je een vraag over je portfolio of een recente tekening? Wij werpen er graag een liefdevolle blik op en hopelijk ga je naar huis met een waardevolle tip. Schrijf je in om deel te nemen aan onze portfolio check in kleine kring (per keer max. 4 personen).

Zondagochtend is er vanaf 10 uur doorlopend gelegenheid een collage te maken aan de tekentafel bij Pimpelmees! Je mag vrij werken of aan de hand van een kleine opdracht. Je hebt dan meteen ook kans ons allerlei vragen te stellen over onze ontwerpen en producten.

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Marentha Otten
Wanneer:
Zondag 26 maart om 12.45 uur

Boeiende personages, weelderige belettering en sierlijk botanische lijnen. Marenthe Otten ontwerpt in opdracht en tekent voor haar eigen label popje.com. Haar werk is wonderlijk anders. Dat zag ook Lilla Rogers, de bekendste agent uit de V.S. voor illustratoren. Marenthe won Lilla's 'Global Talent Search 2016'. Ze werd gekozen uit een wereldwijd getalenteerd aanbod. Het motto van Marenthe: luister naar je creatieve hart. Als mede-oprichter van een succesvol ontwerpbureau maakte zij de overstap naar het full-time werk als illustrator. Dat werd beloond in erkening, opdrachten en gelukkige werkdagen.

Programma Creative Life
Esther van Teleuktrouwen; Hoe groei je als bedrijf door te stappen uit je comfortzone? Tips & tricks van een girlboss
Wanneer:
Zondag 26 maart om 13.30 uur

Vier jaar geleden begonnen wij met het organiseren en stylen van bruiloften en events. In 2017 hebben we meer dan 800 aanvragen, zitten we inmiddels met acht man personeel op kantoor en in het hoogseizoen zijn we met 20 man personeel. Hoe stap je uit die comfortzone en bereik je jouw doelgroep? Ook interessant voor jonge startende ondernemers! Esther is ook heel benieuwd naar jouw verhaal en vragen... Brandt maar los!

Programma Creative Life
Happymakersblog: Aan de tekentafel met Vera Bertens
Wanneer:
Zondag 26 maart om 14.30 uur

Vera Bertens illustreerde voor Uitgeverij Snor het boek 'Babyspel': een boek dat 59 spellen bevat die je kunt spelen met baby's van 0-2 jaar oud. 'Aan de tekentafel' bij HappyMakersBlog zal Vera alle ins en outs van het illustratie- en vormgevingsproces laten zien. Van de allereerste karakterschetsen en covervoorstellen die niemand eerder zag, tot fotografie van haar 3D illustraties. Plus, ook het samenbrengen van beeld en tekst tot een volwaardig boek.
Aan de tekentafel: Na dit gesprek heeft Vera geen geheimen meer voor je. Natuurlijk mag je daarnaast ook Vera het spreekwoordelijke hemd van het lijf vragen over haar werk als illustrator!

Programma Creative Life
Marjolein van Immer Urlaub
Wanneer:
Zondag 26 maart om 15.30 uur

Marjolein van Alfen is samen met Ellen Vesters partner in Urlaub in Utrecht. Daarnaast organiseert ze met haar bedrijf Dial M projecten zoals de Ontwerpsalon, een inkoopbeurs bij Vechtclub XL. Momenteel is ze druk bezig om een internationaal kennisuitwisselingsproject voor ontwerpers op te zetten. Na vijf jaar eigenaresse van een woonwinkel en voorzitter een ondernemersvereniging te zijn geweest, deelt Marjolein nu graag haar kennis en ervaringen met ondernemers die net beginnen of die een stap professioneler willen. Dit doet ze door cursussen op het gebied van ondernemen en inspiratielezingen te geven.
Marjolein is te herkennen aan een onderscheidende mening, veel daadkracht, een harde lach en hond Jules die haar als een schaduw overal volgt. Tijdens Creative Life komt ze vertellen over haar leven en dat als je wilt ondernemen je het vooral 'gewoon' moet gaan doen!

Meer info:
www.immerurlaub.nl
Programma Creative Life
Club Geluk
Wanneer:
Zondag 26 maart

Club Geluk staat bekend om brei- en haakwerken... Geen standaard huis-, tuin- en keukenontwerpen maar bijzondere breisels zoals gebreid vlees, gehaakte sigaretten, knuffelbare puberzoons, toffe truien en wollige woonaccessoires! Marieke en Barbara zijn op zondag te vinden in onze Creative Living waar je gezellig 'aan kunt haken'.

Meer info:
www.clubgeluk.nl

Follow us on

creativelifenl

creativelifenl