Creative Life nieuwsbrief Creative Life Instagram Creative Life Facebook
Workshops Creative Life

Workshops Creative Life Edition 2017

Bekijk hieronder onze toffe workshops!

Workshop Creative Life
Workshop by Paper Den | Inkttekening maken op basis van een foto
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: ja (liefst wel) Meer info:
www.paper-den.nl
What to do: Foto's kunnen het maken van een tekening van stuk makkelijker maken. Tijdens deze workshop leer je hoe je met inkt kan werken, zowel met een kwast als met een kroontjespen. Daarna ga je met behulp van een printje van een foto een eigen inkttekening maken. Workshop is inclusief een goodie bag o.a. met materialen zodat je deze techniek thuis nog een keer kunt toepassen.
Workshop Creative Life
Workshop by Rozijntjes | Maak je eigen clutch (2)
Kosten: groot € 35,- en klein € 15,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.rozijntjes.nl
What to do: Maak je eigen clutch (groot of klein) van 100% leer.
Workshop Creative Life
Workshop by Studio TOUTDOUX | Armband weven
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 40 min. zaterdag om 11.30 uur Vooraf inschrijven: ja, stuur een mail naar hello@studiotoutdoux.nl. Als er plek is, kun je ook op de dag zelf aanschuiven Meer info:
www.studiotoutdoux.nl
What to do: In de workshop leer de je basistechnieken van het weven én begin je meteen met het maken van je unieke, hoogstpersoonlijke armband. Speciaal voor dit event nemen we nieuwe, zomerkleuren mee! Je krijgt een TOUTDOUX kit mee naar huis om je armband thuis af te maken. Zaterdag om 11.30 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Soyz | Dromenvanger of mobiel maken
Kosten: € 15,- Tijdsduur: max. 1 uur Vooraf inschrijven: Als er nog plek is kun je aanschuiven, maar wil je zeker zijn van een plaatsje bestel dan alvast workshopplek via www.soyz.nl Meer info:
www.soyz.nl
What to do: Maak een mooie dromenvanger of mobiel met denim en houten kralen.
Workshop Creative Life
Workshop by Elle Aime | Illustreren met aquarel
Kosten: € 15,- incl. gebruik van materialen en een goodie Tijdsduur: 1,5 uur Vooraf inschrijven: ja, via de website of als er plek is kun je aanschuiven op vrijdag, zaterdag en zondag om 10:30 uur Meer info:
elleaime.nl
What to do: Tijdens deze workshop Illustreren met aquarel leer je de basics van het werken met aquarel. Leer wat de eigenschappen zijn van dit materiaal, hoe je er mee kunt werken en welke oefeningen je kunt doen om steeds iets beter te worden. Aquarel is een heel fijn materiaal om mee te werken; je kunt er heel mooie achtergronden en texturen mee schilderen, maar ook het hele fijne werk is te doen met aquarel.Deze workshop is voor iedereen geschikt: of je nu wel of helemaal geen ervaring hebt met schilderen of illustreren.

Tijdens deze workshop:
- leer je de basics van het illustreren met aquarel
- ga je naar huis met een kleine illustratie die je zelf gemaakt hebt (plus een hoop nieuwe inspiratie!)
- krijg je een leuke goodie mee.
Workshop Creative Life
Workshop by Uncoverlab | Customize je eigen object
Kosten: vanaf € 10,- Tijdsduur: afhankelijk van product en ontwerp Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.uncoverlab.nl
What to do: Uncoverlab is 's werelds eerste tattoo shop voor objecten. Tijdens Creative Life kan je bij hun stand onder begeleiding van een Creative Operator een tof design maken en dit vervolgens d.m.v. laser graveren op een door jou gekozen product (uit de shop of van jezelf) laten 'tatoeëren'. Je kan natuurlijk thuis ook al aan de slag met je eigen ontwerp; neem dit mee naar Creative Life samen met jouw favoriete product en ga aan de slag!
Workshop Creative Life
Workshop by Immer Urlaub | Kroontjespen en stempelvorm technieken leren by Loes van Oosten
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 50 min Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar is wel aan te raden Meer info:
www.immerurlaub.nl
What to do: Deze workshop wordt gegeven Loes van Oosten, gerenommeerd illustrator en ontwerper. Met sterke, heldere lijnen illustreert ze op haar eigen wijze, geïnspireerd door de natuur, de 50-er jaren en het dagelijks leven. Haar workshops vinden plaats op zaterdag om 10:30 en om 11:45 uur. www.loesvanoosten.com
Workshop Creative Life
Workshop by Origami Zoo | Houten wandtegel borduren
Kosten: € 10.- Tijdsduur: doorlopend Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.origamizoo.nl
What to do: Borduur de houten tegel met jouw favoriete wol of garen volgens het eenvoudige patroon en maak een unieke wanddecoratie. Je kan kiezen uit een konijn, vlinder of kraanvogel. Na afloop krijg je bovendien 10% korting op alle producten van Origami Zoo.
Workshop Creative Life
Workshop by Karakterprints | Letterpress print drukken met houten letters
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 20 minuten Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.karakterprints.nl
What to do: : Letterpress print drukken met houten letters. Op de bakfiets van Karakter Prints vind je een ouderwetse letterpress drukkerij. Druk je eigen quote, naam of tekst met oude houten letters. De kleine beschadigingen in het hout en de imperfecties van het drukproces zorgen dat je met een unieke print naar huis gaat. Een print met Karakter!
Workshop Creative Life
Workshop by PB14 | Guirlande Leer
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: ja, graag. Als er plek is kan je ook op de dag zelf aanschuiven zonder inschrijving Meer info:
www.pb14.nl
What to do: In deze workshop ga je een guirlande maken van echt leder, waarbij je zelf de kleuren samenstelt. Zo maak je een vrolijk item dat perfect matcht met jouw huis. Dagelijkse inloopworkshop van 11.15 uur - 13.15 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Immer Urlaub | Leren illustreren by Ellen Vesters
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 50 min Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar is wel aan te raden Meer info:
www.immerurlaub.nl
What to do: Deze workshop wordt gegeven door Ellen Vesters. Deze Utrechtse illustrator reisde de afgelopen tijd tussen Cambridge en Utrecht voor haar studie 'Kinderboeken illustrator' welke ze inmiddels met succes heeft afgerond. Haar workshops vinden plaats op zondag om 10:30 uur en om 11:45 uur. www.ellenvesters.com
Workshop Creative Life
Workshop by Rood & Bloem | Bloem creatie incl. bloemen en vaas
Kosten: € 38,50 Tijdsduur: 45 minuten Vooraf inschrijven: ja Meer info:
www.roodenbloem.nl
What to do: Workshop bloem creatie, speciaal voor deze dag een aangepaste prijs. De workshop staat helemaal uitgeschreven op mijn website. Je leert hoe je een mooi boeket schikt in een vaas. En je krijgt bloemen en een vaas mee naar huis.
Workshop Creative Life
Workshop by De Makerswinkel | De Grote Kunstenaars; geinspireerd door Kandinsky maak je je eigen draad kunstwerk
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 1 uur (kan doorlopend) Vooraf inschrijven: Geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar tot 99 jaar, waarbij je kennis maakt met verschillende Maak-materialen die je in de Maak-koffers kan vinden. Meer info:
demakerswinkel.nl
What to do: Geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar tot 99 jaar, waarbij je kennis maakt met verschillende Maak-materialen die je in de Maak-koffers kan vinden.
Workshop Creative Life
Demo by Handmade Heaven | Macramé
Dag: doorlopend Meer info:
www.handmade-heaven.nl
Tijdens Creative Life zal Twirre alle drie de dagen doorlopend aan een uniek, groot stuk Macramé werken, dat in opdracht wordt gemaakt. Je kan hierover vragen stellen en ze zal je de technieken tonen.
Workshop Creative Life
Workshop by Splendith | Maak je eigen papieren Cosmos bloem
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: ja, graag (via mail met voorkeur voor de dag judith@splendith.nl, als er plek is kan je tijdens de dag aanschuiven) Meer info:
www.splendith.nl
What to do: Papieren Cosmos bloem maken met Florist Crêpe-papier. Tijdens de workshop leer ik je hoe je Cosmos bloemen maakt met Florist Crêpe-papier. Ik leg je de basics uit van dit speciale papier en de bloem, daarna kan je lekker aan de slag. Uiteraard zorg ik voor alle benodigde materialen. De workshop wordt gegeven op vrijdag 14.00 uur en op zaterdag om 11.00 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Labour of Art | Maak een sleutelhanger of driehoek portemonnee
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 15 minuten Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.labourofart.com
What to do: Je kunt je eigen sleutelhanger of portemonnee maken, zonder dat je zelf hoeft te snijden, maar het makkelijk zelf kunt monteren.
Workshop Creative Life
Workshop by Handmade Heaven | Stans je eigen letterslinger uit vilt
Kosten: letter per stuk € 0,75 / letter met kader en tegen kleur per stuk € 1,25 / werkbeschrijving en ophang koord op maat € 2,50 Tijdsduur: n.t.b. Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.handmade-heaven.nl
What to do: Stans zelf je eigen letterslinger uit vilt. Kies je voor losse letters, letters met kader en kleur of het totale pakket zodat je thuis heel gemakkelijk je slinger in elkaar kunt zetten. Je hebt dan alleen nog een strijkbout nodig. Prijs voorbeeld: de complete YEAH slinger is € 7,50 (deze prijzen zijn speciaal voor de beurs).
Workshop Creative Life
Workshop by Werk aan de Winkel | Brushletters op bekers
Kosten: € 5,- Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: graag! We proberen wel ook om wat plaatsen beschikbaar te houden voor bezoekers die ter plekke mee willen doen Meer info:
www.werkaandewinkelshop.nl
What to do: Handletteren is helemaal hot alleen, hoe doe je dat nou? En hoe krijg je van die mooie volle brush (kwast) lettters? Veel mensen zeggen dat de stift dat doet. Nou, het klopt dat je er speciale brushpennen voor nodig hebt maar verder is het vooral aan jou! De houding van de stift en het verdelen van de druk is het allerbelangrijkste. Tijdens de workshop gaan we vooral veel oefenen met die drukverdeling en deze speciale schrijftechniek. Zodra je het een beetje in de vingers hebt, zet je een korte tekst op je mok. De workshop is inclusief beker, brushlettersheet voor thuis en 10% extra korting op de beursaanbiedingen!
Workshop Creative Life
Workshop by Werk aan de Winkel | Planthanger knopen
Kosten: € 5,- Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: ja, graag! We proberen wel om ook wat plaatsen beschikbaar te houden voor bezoekers die ter plekke mee willen doen. Meer info:
www.werkaandewinkelshop.nl
What to do: Back to the 80's! Je tantes kennen het vast nog wel. In de 70's & 80's leerde je knopen, breien en haken namelijk gewoon op de lagere school bij handvaardigheid. Toegegeven, qua vorm en kleur was het vooral groot en veel en ook het materiaal was grof maar toch is er echt sprake van een revival. Planten zijn weer helemaal terug van weggeweest en dus is ook macramé bezig aan een come-back. Maar hoe ging het ook alweer? En wat als je er nog nooit een hebt gemaakt? Geen nood, wij leren het je graag in deze intro-workshop planthanger knopen. We laten je zien hoe je kunt knopen zonder precies te hoeven meten en hoe je de mooiste afwerking krijgt. Als je hebt bepaald voor welke potmaat je een hanger wilt maken, kun je aan de slag. Het katoendraad is zacht en mooi getwijnd waardoor het extra sterk is. De workshop is inclusief materiaal, glazen vaasje en 10% extra korting op de beursaanbiedingen!
Workshop Creative Life
Workshop by Draad en Praat & Trui Magazine | XXL breien van een lampenkap
Kosten: € 50,- Tijdsduur: 2 uur Vooraf inschrijven: ja, je kunt je inschrijven door te mailen naar info@draadenpraat.nl (geef daarbij de tijd van je voorkeur aan) Meer info:
www.draadenpraat.nl
What to do: Op alle drie de dagen worden de workshops op verschillende tijden gegeven. Je leert je de basistechniek van het breien en patroon lezen, zodat je als je het nog niet af hebt, thuis gemakkelijk kunt afmaken. De workshop is incl. wol, patroon en naald(en). Hieronder zie je de beschikbare tijden: Je betaalt ter plekke, maar door je vooraf in te schrijven heb je al wel een streepje voor, je ontvangt namelijk een TRUI magazine cadeau, wees er dus snel bij! Bekijk ook: www.truimagazine.nl

Vrijdag 24 maart 11.00 tot 13.00 uur
Zaterdag 25 maart 14.00 tot 16.00 uur
Zondag 26 maart 11.00 tot 13.00 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Culiconfetti | Maak van je kind een wereldeter
Kosten: € 9,95 Tijdsduur: 20-30 min Vooraf inschrijven: vooraf kan door een mail te sturen naar info@culiconfetti.nl, maar tijdens het event kan je aanschuiven als er plek is Meer info:
www.culiconfetti.nl
What to do: Hoe laat je je kindje op een speelse manier méér en gezond te eten? Denk aan het leuke eet spelletje Mangigi tot het maken van mooie gerechtjes a.d.h.v. de Bento filosofie. Ook leg ik uit hoe het boek Wereldeters werkt, wat een handige leidraad is wanneer je kinderen de leeftijd van 6 jaar of ouder hebben. Zoet met hartig, hartig met zoet, het gaat om het zoeken naar de balans. Wat je zelf lekker vindt, vindt je kindje vaak ook lekker. Zelf ook niet zo'n eetwonder?Aandacht op te gekke aankleding van bordjes, bestekjes en accessoires maakt het eetmoment sowieso een stuk leuker!
Workshop Creative Life
Workshop by Design Wonderlab | Make your own world of wonder; collages maken
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 45 min - 1 uur Vooraf inschrijven: ja, graag (kan via de mail info@designwonderlab.nl, en als er nog plekjes beschikbaar zijn kan je ook op de dag zelf aanschuiven). Max 6 personen Meer info:
www.designwonderlab.nl
What to do: Tijdens deze workshop maak je kennis met de techniek en de fun van collages maken. Het thema is 'make your own world of wonder'. Collages zijn namelijk heel erg geschikt om je fantasie in een beeld weer te geven. Er zullen een aantal voorbeelden worden getoond en dan kan je snel zelf aan de slag! Als extra stimulans kan je een kleur of woord uitkiezen wat het startpunt voor je collage kan zijn. Kijk ook eens alvast op www.designwonderlab.nl voor wat voorbeelden. Je gaat naar huis met een berg inspiratie, een geprikkelde fantasie en jouw collage(s)! De workshop zal elke dag (24-25 en 26 maart) gegeven worden tussen half 12 en half 1 in mijn stand.
Workshop Creative Life
Workshop by Kleine Dingen | Mini inspiratieboost
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 15-20 minuten Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.kleine-dingen.nl
What to do: Mini inspiratieboost: Laat de natuur je inspireren voor een customized poster vol aandacht! Inloopworkshop in de middag tussen 12.00 en 13.00 op vrijdag, zaterdag en zondag.
Workshop Creative Life
Workshop by Karakter Prints | Letterpress kaartje drukken
Kosten: € 1,- Tijdsduur: 2 min Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.karakterprints.nl
What to do: Dit is misschien wel de snelste en goedkoopste workshop van Creative Life. Naast de letterpress workshop met houten letters kun je bij de stand van Karakter Prints ook een eigen letterpress kaartje komen drukken op een ouderwetse handdegel. Ervaar hoe letterpress drukken werkt en ga naar huis met een leuke kaart. Kom gewoon langs, de persen staan vol inkt voor je klaar!
Workshop Creative Life
Workshop by Happy Whatever | Plant op de post
Kosten: € 2,- Tijdsduur: vrije inloop Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.happywhatever.nl
What to do: Kom een plant tekenen op een voorgedrukte kaart met een lege pot en ik doe hem voor je op de post.
Workshop Creative Life
Workshop by PB14 | Planthanger Leer
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: ja, graag. Als er plek is kan je ook op de dag zelf aanschuiven zonder inschrijving Meer info:
www.pb14.nl
What to do: In deze workshop ga je een planthanger maken van echt leder en ga je dus naar huis met een uniek zelfgemaakt item voor je plant. Dagelijkse inloopworkshop van 11.15 uur - 13.15 uur.
Workshop Creative Life
Demo by Handmade Heaven | Smeden
Dag: vrijdag 24 maart Meer info:
www.handmade-heaven.nl
Edelsmid Marije Geursen komt deze dag tussen 11.00 uur en 15.00 uur haar kunnen tonen in de stand van Handmade Heaven. Voel je vrij om vragen te stellen want ze vertelt je graag meer over dit prachtige vak.
Workshop Creative Life
Workshop by Whispering Paper | Papercutting
Kosten: € 12,50 Tijdsduur: 45 minuten Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar wel aan te raden Meer info:
www.whisperingpaper.com
What to do: Papercutting (basiskennis; tips and tricks en het uitsnijden van templates of hulp bij het maken van je eigen ontwerp) Als je aan een eigen template wilt werken, neem dan een foto / beeld op juiste grootte mee of heb al een goed idee dat je zelf kan tekenen., aangezien de tijd maar kort is.
Workshop Creative Life
Workshop by IsaBella | Botanical Watercolor
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: inschrijven kan vooraf online en op de dag zelf Meer info:
www.isabella-illustrations.nl
What to do: In deze workshop laat illustrator Margriet van der Berg je kennismaken met het medium aquarel. Je gaat meteen zelf aan de slag met schilderen en je leert hoe je stapsgewijs tot een kleurrijke waterverfillustratie komt. Ervaring is niet nodig! Enkel voldoende motivatie, geduld en liefde!

Wat krijg je? Een aantal door jou gemaakte illustraties op mooie kwaliteit aquarelpapier. Informatie en tips om thuis verder mee te experimenteren. Gebruik van al het materiaal is inbegrepen.

Bijzonderheden: deze workshop wordt elke dag 1 keer georganiseerd en start om 15.00u.
Workshop Creative Life
Workshop by De Makerswinkel | Droomwezens; een creatieve natuur workshop, waarbij je fantasie insecten maakt met werkend lampje
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 1 uur (kan doorlopend) Vooraf inschrijven: ja, schrijf je in via De Makerswinkel Meer info:
demakerswinkel.nl
What to do: Geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar tot 99 jaar, waarbij je kennis maakt met verschillende Maak-materialen die je in de Maak-koffers kan vinden.
Workshop Creative Life
Workshop by Het Groenlab | Maak je eigen Mini Bottle Garden
Kosten: € 12,95 Tijdsduur: 30 minuten Vooraf inschrijven: nee, je kunt gedurende de dag gewoon gezellig aanschuiven Meer info:
www.hetgroenlab.nl
What to do: Welkom in het laboratorium! Tijdens de beurs maak je in het lab een eigen mini-ecosysteem in een fles. Dat klinkt misschien ingewikkeld maar met een beetje geduld en wat handige tips maak je hem zo! Eenmaal gemaakt heb je er ook bijna geen omkijken meer naar. De flessen zijn 1 liter en hebben plek voor 1 plantje en mos. Voor je zelf aan de slag gaat krijg je een duidelijke uitleg over hoe het ecosysteem werkt en hoe je de fles kunt maken. Heb je na de workshop de smaak te pakken dan krijg je 15% korting op het DIY pakket met een 5 liter fles inclusief materiaal en 2 plantjes.
Workshop Creative Life
Workshop by De Makerswinkel | Racecoureurs, een creatieve techniekworkshop waarbij je een houten voertuig maakt
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 1 uur (kan doorlopend) Vooraf inschrijven: ja, schrijf je in via de site van De Makerswinkel Meer info:
demakerswinkel.nl
What to do: Geschikt voor alle kinderen vanaf 6 jaar tot 99 jaar, waarbij je kennis maakt met verschillende Maak-materialen die je in de Maak-koffers kan vinden.
Workshop Creative Life
Workshop by Ruby Wonen | Mini workshop milk paint
Kosten: gratis Tijdsduur: 10-15 minuten Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.rubywonen.com
What to do: Mini workshop. Je kan een hele dag lekker meedoen en zelf verf mixen en uittesten. Als je hebt meegedaan krijgen je ook nog 10% korting op je aankoop.
Workshop Creative Life
Workshop by Lampenmaken.nl | Mix and Match lampen maken
Kosten: gratis, materialen kan je met 10% korting zelf uitzoeken en samenstellen Tijdsduur: 30 min - 1 uur Vooraf inschrijven: nee, je kan ter plekke aanschuiven Meer info:
www.lampenmaken.nl
What to do: Kom je onderdelen uitzoeken bij de Mix and Match Lamp Campus van Lampenmaken.nl. Zet je lamp ter plekke in elkaar. Leer strippen en assembleren. Deelnemers aan de campus kunnen tijdens het event met 10% korting de onderdelen kopen. Reserveren is niet nodig, er is plek voor 4 personen tegelijk. We hebben fittingen, hulsen, frames, plafondkapjes en alle kleine onderdelen die je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan om jouw eigen lamp te maken. En natuurlijk strijkijzersnoer in heel veel kleuren...
Workshop Creative Life
Workshop by Atelier Zeven | Lederen etui maken
Kosten: € 25 inclusief alle materialen Tijdsduur: half uur Vooraf inschrijven: ja graag. Als er plek is kan je ook op de dag zelf aanschuiven zonder inschrijving. Meer info:
www.atelierzeven.nl
What to do: Lederen etui maken. Er kan uit verschillende kleuren leer gekozen worden en een rits erbij. Een combinatie van beide workshops is natuurlijk helemaal tof. Een lederen etui met een lederen kwast. Superleuk! Als je inschrijft voor beide workshops (tashanger maken en lederen etui) dan betaal je i.p.v. € 37,50 maar € 32,50!
Workshop Creative Life
Workshop by Atelier Indrukwekkend | Mini workshop zeefdrukken op totebags
Kosten: bedrukken totebag € 5,- (2 ontwerpjes € 6,25 incl. tas / 3 ontwerpjes € 7,50 incl. tas). Pinnen is mogelijk. Tijdsduur: 10 minuten (exclusief het drogen) Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.atelierindrukwekkend.com
What to do: Er wordt voor diverse ontwerpjes gezorgd en de je mag zelf ontwerpjes mixen & matchen. En natuurlijk zelf drukken! Je betaalt voor het tasje + het aantal gedrukte prentjes (Net als met een ijsje waar meer bolletjes op kunnen zeg maar, (2 ontwerpjes € 6,25 incl. tas / 3 ontwerpjes € 7,50 incl. tas). De tasjes kun je in de stand laten drogen en na ongeveer een kwartiertje weer ophalen.
Workshop Creative Life
Workshop by KIJKkalligrafie | Moderne kalligrafie voor beginners
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.kijkkallgrafie.nl
What to do: Met jaren ervaring in het vak geeft Joyce tijdens Creative Life workshops moderne kalligrafie voor beginners. De theorie is niet zo moeilijk: je moet moderne kalligrafie vooral even doorhebben, waarop het oefenen, oefenen en oefenen is. Tijdens de workshop krijg je de feeling van de materialen. Ben je helemaal verkocht? Dan kun je de starterskit moderne kalligrafie aanschaffen bij de stand & mee naar huis nemen.
Workshop Creative Life
Workshop by Kars + Boom en Renate Nederpel | Maak je eigen Motion mobile 'De illusie van beweging'
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: je kan je via onderstaande link inschrijven maar als er plek is kun je aanschuiven Meer info:
karsenboom.nl
What to do: Tijdens deze workshop van Studio Renate Nederpel en Studio Kars + Boom ga je aan de slag met grafische vormen, vouwtechnieken en kleuren. Maak een motion mobile in de kleuren van 'de stijl' voor in jouw huis. Kun jij de illusie van beweging creëren?
Workshop Creative Life
Workshop by Soyz | Maak een tas- of plantenhanger
Kosten: € 10,- - € 15.- Tijdsduur: Vooraf inschrijven: Als er nog plek is kun je aanschuiven, maar wil je zeker zijn van een plaatsje bestel dan alvast workshopplek via www.soyz.nl Meer info:
www.soyz.nl
What to do: Maak een leuke plantenhanger of tachtiger met denim en houten kralen.
Workshop Creative Life
Workshop by De Kunstkids | Schilder 'de stijl' acryl op board
Kosten: € 10,- (€ 9,- bij inschrijving vooraf via de website) Tijdsduur: 40 minuten Vooraf inschrijven: ja, kan online (max. 7 deelnemers per workshop) Meer info:
www.kunstkids.nicolors.nl
What to do: Speciaal voor kinderen (en volwassenen)! Creëer met tape een compositie op board, schilder vervolgens met acryl je eigen kunstwerk, vrij geïnspireerd op 'De Stijl'. Deze workshop, voor kinderen, volwassenen en kind/ouder wordt elke dag aangeboden om 11.00u, 13.00u en 15.30u. Inschrijven kan via de website van Kunstkids. Is er tussendoor plek, schuif dan lekker ter plekke nog aan! Laat je werk drogen en haal het ongeveer een half uur later op. Zin om door te gaan? Leef je thuis uit met het kleurencirkelpakket, verkrijgbaar in de stand!
Workshop Creative Life
Workshop by Studio Suikerzoet | Meer met letters
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: ongeveer 45 minuten Vooraf inschrijven: ja graag + enkele vrije plaatsen per dag Meer info:
www.studiosuikerzoet.com
What to do: Meer met Letters: 1: handlettering op stenen 2: brushlettering; galaxy letters maken. 1: Handlettering is tof en verslavend maar bovendien op tal van ondergronden toepasbaar, zoals op stenen. In deze mini workshop maak je kort kennis met handlettering en leer je je eigen tekst op een steen te vereeuwigen. Leuk als cadeautje of als talisman. 2: Brushlettering; het ziet er zo eenvoudig uit, maar man; dat is het niet! In deze korte kennismaking krijg je wat tips & tricks om het heel wat makkelijker te maken en je tekst mooier.
Workshop Creative Life
Workshop by Soyz | Woonhanger groen
Kosten: € 15,- Tijdsduur: Vooraf inschrijven: Als er nog plek is kun je aanschuiven, maar wil je zeker zijn van een plaatsje bestel dan alvast workshopplek via www.soyz.nl Meer info:
www.soyz.nl
What to do: Je gaat met een echte eyecatcher naar huis als je deze workshop volgt bij ons. Basismaterialen zijn een metalen ring van 25 mm diameter, leren koord, houten kralen en groen.
Workshop Creative Life
Workshop by Maak-Rotterdam | Maak je eigen open terrarium (13.30 - 17.00 uur)
Kosten: € 15,- per persoon Tijdsduur: 30 minuten Vooraf inschrijven: nee, je kan aanschuiven wanneer er plek is tussen 13.30 - 17.00 uur Meer info:
www.maak-rotterdam.nl
What to do: Maak je eigen 'open' mini-terrarium incl. pot, 3 plantjes, steentjes etc. Leer hier de technieken om tot een supertof eindresultaat te komen. Je kunt ook kiezen voor een grotere pot en meer plantjes, dan betaal je iets bij.
Workshop Creative Life
Workshop by Rozijntjes | Leather clutch
Kosten: € 20,- Tijdsduur: half uur Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.rozijntjes.nl
What to do: Maak je eigen lederen clutch. Materiaal dat we hiervoor gebruiken is 100% leer.
Workshop Creative Life
Workshop by Immer Urlaub | Cactussen of andere planten illustreren met inkt by La Nonette
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 50 min Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar is wel aan te raden Meer info:
www.immerurlaub.nl
What to do: Deze workshop wordt gegeven door Manon van La Nonette. Haar werk kenmerkt zich door kleine illustraties en grote schilderingen van, voornamelijk, 'strong women' met een feministische knipoog. Haar workshops vinden plaatst op vrijdag om 10:30 uur en om 11:45 uur. www.lanonette.com
Workshop Creative Life
Workshop by Gloeidraadjes | Wild Flower (vrouwenportretten)
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 1,5 uur Vooraf inschrijven: per email en op de dag zelf (max. 6 deelnemers) Meer info:
www.gloeidraadjes.nl
What to do: Neem plaats aan mijn tafel en maak jouw eigen 'Wild Flower'-collage. Discover your glow!
Workshop Creative Life
Workshop by Maak-Rotterdam | Maak je eigen stempel (10.00 uur - 13.00 uur)
Kosten: € 10 Tijdsduur: 30-60 minuten, afhankelijk van je ontwerp en creativiteit Vooraf inschrijven: nee, je kan aanschuiven wanneer er plek is tussen 10.00 - 13.00 uur Meer info:
www.maak-rotterdam.nl
What to do: Maak met gutsen je eigen stempel waar je al je papierwerk mee kan bewerken. Met onze tips geven we je inspiratie om zelf een stempel te maken. Je krijgt er een pakketje bij zodat je meteen je eigen labels, papieren zakjes en notitieboekje kan stempelen.
Workshop Creative Life
Workshop by Elle Aime | Illustreren met papier
Kosten: € 15,- incl. gebruik van materialen en een goodie Tijdsduur: 1,5 uur Vooraf inschrijven: ja, via de website of als er plek is kun je aanschuiven op vrijdag, zaterdag en zondag om 12:30 uur Meer info:
elleaime.nl
What to do: Tijdens deze workshop Illustreren met papier leer je de basics van het werken met papier. En dan heb ik het niet over welk papier je kunt gebruiken om op te tekenen, maar ik heb het over daadwerkelijk een illustratie maken uit papier. Dat doen we vooral door papieren vormen te knippen, maar je kunt ze natuurlijk ook snijden. Ik werk heel graag op deze manier en ik hoop je tijdens deze mini workshop enthousiast te maken over de mogelijkheden van deze techniek!

Door een illustratie te maken van papier kun je heel mooi puzzelen met alle elementen en als iets mislukt, dan knip je het gewoon nog een keertje. Het is dus een stuk minder definitief dan schilderen of tekenen en dat is eigenlijk best wel fijn! Deze workshop is voor iedereen geschikt: of je nu wel of helemaal geen ervaring hebt met knippen, illustreren of werken met papier.

Tijdens deze workshop:
- leer je de basics van het illustreren met papier
- ga je naar huis met een kleine papieren illustratie die je zelf gemaakt hebt (plus een hoop nieuwe inspiratie!)
- krijg je een leuke goodie mee.
Workshop Creative Life
Demo by Handmade Heaven | Weven
Dag: zondag 26 maart Meer info:
www.handmade-heaven.nl
Emmelie van 'How is it hanging' zal deze dag aanwezig zijn in de stand van Handmade Heaven en demo's weven geven. Zij beantwoordt al je vragen op dit gebied! Emmelie verwierf in korte tijd veel bekendheid met haar prachtige muurhangers welke ook in de stand te zien zijn.
Workshop Creative Life
Workshop by Pluis & Mier | Lederen handgreep maken
Kosten: € 20,- Tijdsduur: 30 minuten Vooraf inschrijven: ja via onze website, maar kan ook ter plekke Meer info:
www.pluisenmier.nl
What to do: Leren handgreep voor kast maken.
Workshop Creative Life
Workshop by PB14 | Mini Purse Leer
Kosten: € 7,50 Tijdsduur: 30 min Vooraf inschrijven: ja, graag. Als er plek is kan je ook op de dag zelf aanschuiven zonder inschrijving Meer info:
www.pb14.nl
What to do: In deze workshop ga je een mini purse maken van echt leder. Een catchy accessoire waar je zeker mee voor de dag kan komen! Dagelijkse inloopworkshop van 11.15 uur - 13.15 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Werk aan de Winkel | Decoreer je eigen vaasje
Kosten: € 5,- Tijdsduur: 20 min Vooraf inschrijven: ja, graag! We proberen wel om ook wat plaatsen beschikbaar te houden voor bezoekers die ter plekke mee willen doen. Meer info:
www.werkaandewinkelshop.nl
What to do: Opeens is het er weer; vers gras, knoppen aan de bomen en die heerlijke geur buiten. Dat kan maar één ding betekenen: Lente! En bij ons gaat het dan direct kriebelen. Haal het voorjaar naar binnen en maak ook zo'n mooi vaasje. Het vaasje is gemaakt van keramiek dat aan de buitenkant niet geglazuurd is. Daardoor heeft het een mooie matte textuur en een natuurlijke uitstraling. De binnenzijde van het vaasje is geglazuurd. Perfect dus voor lente- of veldboeketjes. De workshop is inclusief vaasje, gebruik van alle materialen en 10% extra korting op de beursaanbiedingen!
Workshop Creative Life
Workshop by Mevr. Knot | Workshop Brushlettering
Kosten: € 10,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.mevrouwknot.nl
What to do: Workshop Brushlettering - van quote tot poster. Droom jij ook wel eens weg bij al die mooie handgeschreven quotes op Pinterest? Schuif gezellig aan bij de workshop 'Brushlettering - van quote tot poster' en leer hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. In de workshop leer ik je de basis-skills zodat je de techniek onder de knie krijgt en geef ik je tips over de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen. We gaan niet alleen oefenen met letters, maar ook meteen een stapje verder. Samen gaan we van jouw favoriete quote zo'n mooie Art Print maken. Je leert dus niet alleen maar schrijven met penselen en inkt, maar gaat ook naar huis met je eigen poster voor thuis aan de muur.
Workshop Creative Life
Workshop by Studio TOUTDOUX | Sashiko borduren
Kosten: € 10,- of € 25,- (afhankelijk van het pakket dat je kiest) Tijdsduur: 40 min Vooraf inschrijven: ja, stuur een mail naar hello@studiotoutdoux.nl. Als er plek is, kun je ook op de dag zelf aanschuiven Meer info:
www.studiotoutdoux.nl
What to do: In de workshop leer de je basistechnieken van het sashikoborduren. Je kiest een van de pakketten en gaat meteen aan de slag. Je krijgt een ToutDoux kit mee naar huis om je werk thuis af te maken! Deze workshop wordt gegeven op zondag om 11.30.
Workshop Creative Life
Workshop by Geo Leo | Wikkel-workshop, maak je eigen wall-hanger
Kosten: € 17,50 incl. materialen Tijdsduur: 1 - 1,5 uur Vooraf inschrijven: ja, je kunt je inschrijven door te mailen naar info@leoniestaman.nl (geef daarbij de dag & tijd van je voorkeur aan) Meer info:
www.leoniestaman.nl
What to do: Tijdens de workshop leer je hoe je doormiddel van een speciale wikkel-techniek een muurhanger kunt maken, en dat is helemaal niet zo ingewikkeld! Het wikkelen werd vroeger gebruikt om snel een weefpatroon te kunnen ontwerpen. Ontwikkel jezelf tijdens de workshop en leer de basisvaardigheden waarmee je zelf de mooiste patronen kunt maken. Je gaat naar huis met je eigen gemaakte unieke stukje kunst voor aan de muur.

Vrijdag 11.00 uur
Zaterdag 14.00 uur
Zondag: 11.00 en 14.30 uur
Workshop Creative Life
Workshop by Pluis & Mier | Lederen labels maken
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 30 minuten Vooraf inschrijven: ja via onze website, maar kan ook ter plekke Meer info:
www.pluisenmier.nl
What to do: Leren labels maken.
Workshop Creative Life
Workshop by Hipaholic | Fotostyling Workshop
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 1 uur Vooraf inschrijven: aanmelden kan, maar is niet noodzakelijk Meer info:
www.hipaholic.nl
What to do: inclusief DIY Flatlay Kit. Hoe maak je inspirerende foto's voor je Instagram pagina, je blog of site? Als je verzekerd wilt zijn van een plekje, dan kun je je aanmelden via het contactformulier want vol=vol. Vermeld de datum en tijd wanneer je wilt meedoen.
Workshop Creative Life
Workshop by Pluis & Mier | Vaas met leer bekleden
Kosten: € 25,- Tijdsduur: 45 minuten Vooraf inschrijven: ja via onze website, maar kan ook ter plekke Meer info:
www.pluisenmier.nl
What to do: Zelf een vaas met leer bekleden.
Workshop Creative Life
Workshop by Elle Aime | Illustreren met gouache
Kosten: € 15,- incl. gebruik van materialen en een goodie Tijdsduur: 1,5 uur Vooraf inschrijven: ja, via de website of als er plek is kun je aanschuiven op vrijdag, zaterdag en zondag om 15:00 uur Meer info:
elleaime.nl
What to do: Tijdens deze workshop Illustreren met gouache leer je de basics van het werken met gouache. Leer wat de eigenschappen zijn van dit materiaal, hoe je er mee kunt werken en welke oefeningen je kunt doen om steeds iets beter te worden. Gouache is een dekkende verfsoort op waterbasis en je kunt er de mooiste dingen mee maken! De verf droogt mat op en je kunt er alle kleuren van de regenboog mee mengen. Als je graag illustreert of schildert en je hebt nog nooit iets met gouache gedaan: het is een echte aanrader!

Deze workshop is voor iedereen geschikt: of je nu wel of helemaal geen ervaring hebt met schilderen of illustreren.

Tijdens deze workshop:
- leer je de basics van het illustreren met gouache
- ga je naar huis met een kleine illustratie die je zelf gemaakt hebt (plus een hoop nieuwe inspiratie!)
- krijg je een leuke goodie mee.
Workshop Creative Life
Workshop by Motiflow | Maak je eigen vogeltje
Kosten: € 15 Tijdsduur: 30 minuten Vooraf inschrijven: nee, je kunt gewoon aanschuiven als er plek is Meer info:
www.motiflow.com
What to do: In de stand van Motiflow kan je zelf dit toffe vogeltje maken in diverse designs. Je krijgt natuurlijk hulp en tips zodat dit mooie vogeltje helemaal af met jou mee naar huis gaat!
Workshop Creative Life
Workshop by Immer Urlaub | Kennismaking met Monoprint by Erica Verlaan
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 50 min Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar is wel aan te raden Meer info:
www.immerurlaub.nl
What to do: Deze workshop wordt gegeven door Erica Verlaan. Ze laat je kennismaken met het maken van digitale illustraties en tekeningen met behulp van drukinkt, Oost-Indische inkt, acrylverf en lithografisch krijt. Haar inspiratie haalt ze uit de alledaagse dingen zoals groent en fruit, natuur en landschap. Deze workshop wordt gegeven op zondag om 13:15 en om 14:30 uur. www.xeri.nl
Workshop Creative Life
Workshop by Wouter van Foose | Street Art workshop
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 45 min - 1 uur Vooraf inschrijven: ja graag! Schrijf je in via een mail naar: contact@woutervanfoose.nl Meer info:
www.woutervanfoose.nl
What to do: We gaan samen schilderen! Waarom? Omdat dat super leuk is! Tijdens de workshop krijg je uitleg over de basics van street art en het gebruik van de acrylverf van Liquitex (de uitvinder van acrylverf). Niet alleen de acrylverf in haar bekende vorm maar ook in paint markers, inkten en spuitbussen, spuitbussen? Ja spuitbussen, één van onze lievelings materialen! We gaan aan de slag op een grote wand waar je kunt oefenen met deze materialen en er een toffe street art piece van maken. Beschermende kleding ligt voor je klaar. De workshops zullen elke dag om de volgende tijden plaatsvinden:

11.00 uur
12.00 uur
14.00 uur
15.00 uur
Workshop Creative Life
Workshop by Immer Urlaub | Product styling en fotografie by Marloes Snijder van Oh Marie
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 50 min Vooraf inschrijven: hoeft niet, maar is wel aan te raden Meer info:
www.immerurlaub.nl
What to do: Deze workshop wordt gegeven door Marloes Snijder van Oh Marie; creatieveling pur sang. Blogger, columnist, tekstschrijver én fotograaf. Haar workshops vinden plaats op zaterdag om 13:15 uur en om 14:30 uur. www.ohmarie.nl
Workshop Creative Life
Workshop by Studio Met Marjet | Kennismaking met kalligrafie en materialen
Kosten: gratis Tijdsduur: vrije inloop Vooraf inschrijven: nee Meer info:
www.metmarjet.com
What to do: Heb jij interesse in moderne kalligrafie, maar weet je niet zeker of het iets voor jou is? Ben je al bezig met kalligraferen maar wil je tips & tricks van iemand die het al ruim tien jaar doet? Marjet heeft ruimte voor jou in haar stand om aan te schuiven en te oefenen met de beste materialen. Ben je geïnspireerd door het oefenen, dan kan je meteen alle materialen aanschaffen die je nodig hebt om thuis verder aan de slag te kunnen!
Workshop Creative Life
Workshop by Meet & Make | SnapPap etui maken
Kosten: € 15,- | € 25 voor ouder en kind Tijdsduur: 1 - 1,5 uur Vooraf inschrijven: ja, via email of de website en tijdens de beurs Meer info:
www.mijnwebwinkel.nl/winkel/meet-make/
What to do: Werken met SnapPap (vegan leather) In deze workshop leer je wat je allemaal met SnapPap kan doen. We gaan erop tekenen, verven, plakken. We gaan het snijden, naaien, wassen. Uiteindelijk maken we een simpel etui. De kosten zijn € 15,00. inclusief materialen om mee te experimenteren en genoeg SnapPap om een portemonneetje mee te maken. € 25,00 voor ouder én kind op zaterdag en zondag.
Workshop Creative Life
Workshop by Studio TOUTDOUX | Kralenarmband weven
Kosten: € 17,50 Tijdsduur: 40 min. vrijdag om 11.30 uur Vooraf inschrijven: ja, stuur een mail naar hello@studiotoutdoux.nl. Als er plek is, kun je ook op de dag zelf aanschuiven Meer info:
www.studiotoutdoux.nl
What to do: Beadweaving? Al weleens van gehoord? Weven, maar dan met kraaltjes aan je naald. We leren je de basistechnieken en je kunt meteen aan de slag om je eigen armbandje te maken. We nemen een nieuwe zomercollectie kraaltjes mee! Na afloop krijg je een TOUTDOUX kit met alle tools en verschillende kleuren kraaltjes mee naar huis om je armbandje thuis af te maken. Vrijdag om 11.30 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Zoi-Zoi | Maak een houtprint
Kosten: € 15,- Tijdsduur: 45 min Vooraf inschrijven: ja, graag. Per workshopronde is er plek voor max. 6 deelnemers. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan van tevoren door een mail te sturen naar info@zoi-zoi.nl met daarin je naam en de datum en tijd van de workshop die je wil volgen. Meer info:
www.zoi-zoi.nl
What to do: Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf een afbeelding of foto op hout kan afdrukken. Je krijgt stap voor stap uitleg over de techniek en de verschillende materialen die je hiervoor het best kan gebruiken. Daarna kies je één van de Zoi-Zoi illustraties uit en tover je deze zelf om tot een houtprint. Je gaat naar huis met:
- de kennis en ervaring om zelf een houtprint te kunnen maken
- een informatieflyer waarin alle stappen en materialen nog eens worden uitgelegd
- een échte Zoi-Zoi houtprint

De workshop wordt gegeven op:
Vrijdag 24 maart 2017
om 10:30 uur, om 12:00 uur, om 14:00 uur en om 15:30 uur

Zaterdag 25 maart 2017
om 10:30 uur, om 12:00 uur, om 14:00 uur, om 15:30 uur

Zondag 26 maart 2017
om 10:30 uur, om 12:00 uur, om 14:00 uur, om 15:30 uur
Workshop Creative Life
Workshop by Wolcafé | Mochila beursje haken
Kosten: € 18,95 Tijdsduur: 2 uur Vooraf inschrijven: ja, via de website, maar kan ook ter plekke Meer info:
www.wolcafe.nl
What to do: Tijdens de workshop leer je de techniek Mochila haken/tapestry crochet. Aan het eind van de workshop heb je voldoende ervaring om het beursje thuis af te maken. Bij de workshop zitten alle benodigde materialen en een haaknaald om het beursje te maken. Eigen kleuren bepalen is hierbij mogelijk. Basiskennis van de haaksteken is bij deze workshop gewenst.
Workshop Creative Life
Workshop by Draad en Praat & Trui Magazine | XXL haken van een kussen
Kosten: € 50 Tijdsduur: 2 uur Vooraf inschrijven: ja, je kunt je inschrijven door te mailen naar info@draadenpraat.nl (geef daarbij de tijd van je voorkeur aan) Meer info:
www.draadenpraat.nl
What to do: Op alle drie de dagen worden de workshops op verschillende tijden gegeven. Je leert je de basistechniek van het haken en patroon lezen, zodat je als je het nog niet af hebt, thuis gemakkelijk kunt afmaken. De workshop is incl. garen, patroon en naald(en). Hieronder zie je de beschikbare tijden: Je betaalt ter plekke, maar door je vooraf in te schrijven heb je al wel een streepje voor, je ontvangt namelijk een TRUI magazine cadeau, wees er dus snel bij! Bekijk ook: www.truimagazine.nl

Vrijdag 24 maart 14.00 tot 16.00 uur
Zaterdag 25 maart 11.00 tot 13.00 uur
Zondag 26 maart 14.00 tot 16.00 uur.
Workshop Creative Life
Workshop by Atelier Zeven | Je eigen lederen tashanger maken
Kosten: € 12,50 inclusief alle materialen Tijdsduur: half uur Vooraf inschrijven: ja graag. Als er plek is kan je ook op de dag zelf aanschuiven zonder inschrijving. Meer info:
www.atelierzeven.nl
What to do: Je eigen lederen tashanger maken. Geen speciale ervaring nodig, iedereen kan mee doen! Je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten en kleuren leer en zo je eigen unieke tashanger maken. Als je inschrijft voor beide workshops (tashanger maken en lederen etui) dan betaal je i.p.v. € 37,50 maar € 32,50!

Follow us on

creativelifenl

creativelifenl